Upplevelser

Naturupplevelser eller kultur, vad intresserar dig mest? Omgivningarna har mycket att erbjuda.

Bergslagen

Sörälgens camping ligger i Bergslagen som har mycket att erbjuda. Den oerhört vackra naturen bjuder in till både vandring och cykelturer. Här finns även mycket historia och kultur att upptäcka. Här lades mycket av grunden till Sveriges välstånd i gruvor och hyttor. Vad är du intresserad av? Följ länkarna här nedanför för mer information om vad du kan uppleva i vår omgivning.

Vandra

Kom riktigt nära naturen och ta dig tid att uppleva den ordentligt genom att vandra någon av de vandringsleder som finns i Bergslagsområdet.

Cykla

Ta dig runt i naturen och kulturlandskapet på cykel. Det finns många cykelleder i Bergslagen att välja på.

Mountainbike

I närheten av campingen finns flera mountainbikeleder med olika svårighetsgrad.

Kultur

Besök olika nedlagda gruvor och hyttor och lär dig mer om den kreativitet och det hårda arbete som lade grunden till Sveriges välstånd.

Museer

Olika museer informerar om Bergslagen förr i tiden.

Evenemang

Marknader, konserter, teater och idrottstävlingar kan du hitta här.
Evenemang i Bergslagen
Kulturrundor

Grythyttan

Grythyttan är ett charmigt samhälle med äldre stadsmässig karaktär som har sitt ursprung i en medeltida bergsmansby. Här finns äldre virkeshus med skifferbelagda tak vilket är typiskt för orten. Den röda träkyrkan med fjällpanel är från 1600-talet och är i den stil som är typisk för kyrkorna i Bergslagen. Här finns även Måltidens hus, med restaurang, butik och kokboksmuseum och där även universitetsstudier och forskning i måltidskunskap pågår. Grythyttan är väl värt ett besök.